Učenje nemščine

učenje nemščineNemščina kor jezik bo v prihodnosti po vsej verjetnosti igral vse večje vlogo pri zaposlovanju, sploh, če si boste zaposlitev iskali v nemško govorečih državah. Prav zaradi tega ni odveč, če se vaš otrok seznani s tem jezikom že v otroštvu. Otrokovo zanimanje za jezik boste najlažje pridobili preko risank ali raznih jezikovnih igric. Za hitro in učinkovito učenje nemščine obiščite spletno stran http://www.nemscina.si/.

Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na razne slikanice in podobno knjižno gradivo. Na spletu so dosegljive številne igrice primerne tako za otroke, kot za odrasle, s katerimi lahko začnemo, kadar se odločimo za učenje jezika. Učenje skozi igrico je še posebej zabavno za otroke. Poleg tega pa je tudi zelo koristno, saj se otroci prej naučijo pravilne izgovarjave.

Otroci začno ponavljati besede navadno kar sami od sebe, saj jim je to neizmerno zanimivo. S klikom miške ali pa z dotikom prstka na zaslonu pa lahko tudi aktivno sodelujejo v sami igrici. Če pogledamo na primer učenje barv. S klikom na barvo lahko poslušamo tako izgovarjavo kot tudi, kako se beseda napiše.

V nadaljevanju lahko igramo igrico, kjer je treba po zvočnem posnetku klikniti oz. pritisniti na pravo barvo. Tovrstnih brezplačnih igric je na spletu ogromno tako za nemščino kot tudi za druge jezike. Otroku s tem le koristimo, saj mu s tovrstnimi pristopi olajšamo kasnejšo učenje nemščine v šoli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *