Španščina je tretji najbolj razširjeni jezik v svetu

španščinaČe še oklevate, ali bi šli na tečaj španščine ali ne – špansko govori kar 490 milijanov ljudi v Mehiki, Španiji, Kolumbiji, Argentinai, Venezueli in 16 drugih državah. Zato z odločitvijo za učenje tega lepega jezika nikakor ne morete zgrešiti.

Večina se za tečaj španščine odloči iz osebnih razlogov – zaradi potovanja, filmov, nekateri tudi zato, ker velja za jezik, ki se ga da hitro in relativno enostavno naučiti. Nekateri se za tečaj španščine odločajo tudi zaradi poslovnih stikov, saj španske poslovne partnerje bolj »očaramo«, če znamo vsaj nekaj osnov španščine. Pogovor pred ali po sklenitvi posla v španščini zagotovo »omehča« trde pogajalce.

Na potovanju pa je zagotovo vse lažje, če znamo naročiti tapas ali sangrijo v španščini, vprašati za smer ali poklepetati z domačinom. Za boljši občutek na potovanju se lahko odločite za čisto kratke popotniške tečaje španščine, na katerih se naučite najnujnejših fraz, ki vam bodo zagotovo olepšale dopust in omogočile več komunikacije z domačini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *