Angleščina za otroke – igrajmo se z angleškimi besedami

angleščina za otrokePostopno učenje angleščine pri otroku lahko poteka prek učenja posameznih angleških besed. Osnove jezika lahko svojemu otroku predstavite tako, da pokažete na predmet in ga poimenujete v slovenščini in angleščini. Seveda se tekočega govorjenja ne učimo samo s poslušanjem besed, gledanjem risank in filmov ali petjem pesmi. Vsekakor pa bo že sama prisotnost tujega jezika vašega otroka spodbudila k bolj pozornemu poslušanju in razumevanju.

Kaj imajo otroci najraje? Igro! Zato se potrudimo, da bo tudi učenje potekalo na isti način – prek igre in zabave. Bodite pozorni na trenutke, ko se lahko poigrate z besedami. Najlažje je to takrat, ko otroku berete pravljice. Otroci pravljice in zgodbice obožujejo, zato jim berite tudi pravljice v angleščini. Gre za enostavno besedišče, z veliko ponavljanja, zato si otroci posamezne fraze hitro zapomnijo. Če jim berete angleške pravljice, ki jih že poznajo v slovenščini, potem z razumevanjem ne bo težav. Uganili bodo, kaj pomeni posamezna beseda.

Če se vam zdi, da jih pravljice pritegnejo, velja razmisliti tudi o vpisu v dobro jezikovno šolo. Mnoge pripravljajo pravljične urice v tujih jezikih za predšolske otroke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *