Prevod

prevodPotrebujete kvaliteten prevod besedila v enega izmed številnih tujih jezikov? Če je odgovor pritrdilen, vam svetujemo da kontaktirate eno izmed prevajalskih agencij. Pri prevodu tekstov nikar ne izberite prevajalske agencije, ki ponuja najnižje cene na trgu, saj je kakovost njihovih prevodov zelo vprašljiva. Za ceno 10€ ali še manj na avtorsko polo teksta, k vsebuje 1500 znakov, ne morete pričakovati, da bo za prevodom stal izkušeni in strokovno usposobljeni prevajalec, da o narejena lektura in da bo povrh vsega prevod preveril še native speaker. Vse to pa vam zagotavljajo resne in renomirane prevajalske agencije pri katerih se običajno cena za prevod začne pri okoli 25 eur na avtorsko stran. Več o ponudbi za prevode dobite tukaj.

V kolikor ne potrebujete prevoda teksta za študentske ali poslovne namen, ampak prevod besedila neke vam všečne pesmi, potem se poslužite Googla in v iskalno polje vpišite »translate lyrics + naslov pesmi«. Na Googlu je ogromno iskanj, ki vsebujejo besedo »prevod«, povezanih tudi z iskanjem podnapisov za filme. V primeru, da iščete prevod angleškega podnapisa v slovenščino za film, ki bi si ga radi ogledali, je najbolje, da obiščete spletno stran podnapisi.net, ki ponuja največjo bazo podnapisov v slovenskem jeziku.

Med zahtevne prevode, ki imajo običajno tudi višjo ceno od klasičnih prevodov, sodijo prevodi strokovnih tekstov. Višjo ceno od običajnih prevodov imajo tudi teksti, ki so prevedeni iz bolj eksotičnih jezikov, kar je navsezadnje tudi logično, saj je takšnih specializiranih prevajalcev na trgu veliko manj od prevajalcev, ki ponujajo prevajanje iz angleščine, nemščine, francoščine, španščine in italijanščine. Verjetno ni potrebno posebej izpostavljati, da je prevod iz npr. armenščine ali arabščine v slovenski jezik dražji kot prevod istega teksta iz angleščine v slovenščino.

V kolikor potrebujete prevod le zase, tako da razumete določen tekst, ki ga berete v tujem jeziku pa je najenostavnejši način ta, da uporabiti brezplačen Googlov prevajalnik, ki ga najdete na naslovu translate.google.com. Googlovo orodje vam bo namreč brezplačno prevedlo katerikoli krajši tekst v poljuben jezik, ki ga boste želeli. Ponudnike prevajalcev boste našli tudi na naslovu https://omisli.si/prevajalca/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *